VREAU SĂ FIU CERCETĂTOR

Concurs Județean de Matematică Distractivă

Ediția a VII-a, ianuarie - februarie 2022


 

            Palatul Copiilor Arad și filiala Clubul Copiilor Pecica organizează în perioada 14 - 18 februarie 2022 o nouă ediție a Concursului județean de matematică distractivă Vreau să fiu cercetător!, concurs care se adresează elevilor din clasele 0 - IX din învățământul formal și nonformal, și care își propune valorificarea cunoștințelor dobândite de elevi în cadrul orelor de matematică într-un context diferit. Concursul este o etapă de selecție le secțiunea Matematică distractivă, în vederea participării la Concursul Național Știința ca o joacă, iar subiectele edițiilor anterioare pot fi vizualizate pe site-ul concursului, la adresa www.stiintacaojoaca.ro.

            Ediția din acest an se va desfășura online cât și indirect, prin corespondență. Timpul de lucru este de o oră, elevii primind o fișă de concurs cu 10 probleme. Fișa de înscriere anexată regulamentului, va fi completată și trimisă pe adresa de e-mail stiintacaojoaca@gmail.com până la data de 31 ianuarie 2022, cu mențiunea ca această fișă să fie completată în formatul .docx, pentru ca datele să poată fi prelucrate de către organizatori.

            Concursul se va desfășura în perioada 14 - 18 februarie 2022, la data și ora specificată de cadrele didactice coordonatoare. Subiectele vor fi rezolvate online și trimise prin apăsarea butonului „Trimiteți” sau vor fi listate și testele rezolvate de elevi expediate la adresa: Palatul Copiilor Arad, Bulevardul Revoluției Nr. 69, Arad, jud. Arad, cu specificația pentru Prof. Both Lidia, până în data de 20 februarie 2022, data poștei. Pentru o buna desfășurare a activităților, vă rugăm, dacă alegeți varianta trimiterii testelor rezolvate prin postă, ca în plicul cu subiectele rezolvate să ne trimiteți și un plic autoadresat și timbrat corespunzător.

Respectarea calendarului concursului este foarte importantă, atât pentru noi cât și pentru dumneavoastră, pentru a nu perturba organizarea și desfășurarea celorlalte activități din proiectul Știința ca o joacă. Vă mulțumim și vă așteptăm cu mare drag!

            Pentru detalii suplimentare ne puteți contacta:

- prof. Both Lidia, Palatul Copiilor Arad, tel. 0728 271 611, e-mail stiintacaojoaca@gmail.com

- prof. Lazăr Alina, Clubul Copiilor Pecica, tel. 0723206671, e-mail stiintacaojoaca@gmail.com

 

Concursul județean În aștepatrea lui Moș Crăciun!


    Palatul Copiilor Arad și filiala Clubul Copiilor Pecica organizează în perioada 15 noiembrie - 21 decembrie 2021 o nouă ediție a Concursului județean „În așteptarea lui Moș Crăciun”, concurs care se adresează elevilor din clasele 0 - VIII din învățământul formal și nonformal și care își propune valorificarea abilităților practice și a  cunoștințelor dobândite de elevi în cadrul educației formele, într-un context diferit.

   Concursul este cu participare indirectă și constă în realizarea de felicitări, atât în format fizic cât și digital, prin utilizarea unor editoare grafice sau de text, și machete de avioane sau roboți, utilizând tehnici și materiale diferite, hârtie, carton, lemn, metal sau materiale reciclabile, atât pentru felicitări, cât și pentru machete. Tema lucrărilor va fi Moș Crăciun și sărbătorile de iarnă.

  Înscrierea constă în completarea fișei atașate, expedierea acesteia pe adresa de email stiintacaojoaca@gmail.com, împreună cu  2 - 3 imagini din timpul lucrului și a unei imagini cu produsul final. Data limită de trimitere a lucrărilor este 21 decembrie 2021.

   Câștigătorii locurilor I, II și III se vor califica la Concursul Național ȘTIINȚA CA O JOACĂ din luna mai 2022. Informații suplimentare pe adresa de e-mail stiintacaojoaca@gmail.com.